ΕΣΠΑ

Κεφαλονιά

Η Kεφαλονιά είναι ένα μεγάλο νησί με πολλές όμορφες και  αντιπαραβαλλόμενες τοποθεσίες που εκπλήσσουν τον επισκέπτη.

Κάτω από το επιβλητικό της Βουνό τον Αίνο με τα μοναδικά έλατά του, οι μαγευτικές ακτές του νησιού απλώνονται με  τις χρυσές αμμώδεις παραλίες που είναι αξέχαστες σε όσους τις επισκέπτονται.

Μεγέθυνση Εικόνας

Το πυκνό οδικό δίκτυο το οποίο σχεδιάστηκε την εποχή της Βρετανικής κυριαρχίας επιτρέπει στον ταξιδιώτη να γνωρίσει το νησί. Η ποικιλία και εναλλαγή του τοπίου, με την πλούσια βλάστησή της και την άγρια ομορφιά της εντυπωσιάζει τον επισκέπτη.

Οι πόλεις και τα χωριά ξαναζωντάνεψαν μετά τον καταστρεπτικό σεισμό του 1953 ο οποίος είχε κατεδαφίσει τα πάντα. Στο βορειότερο μέρος της, τα παλαιότερα κτίρια αντιστάθηκαν στην μανία του σεισμού, επομένως το παρελθόν ενώνεται με το παρόν. Τα κτίρια σπάνιας αρχιτεκτονικής δείχνουν την ομορφιά μίας άλλης εποχής.

Μεγέθυνση Εικόνας

Για να ανακαλύψετε όλα αυτά τα παράξενα και όμορφα σημεία, θα πρέπει να γνωρίζετε ποιές περιοχές να επισκεφθείτε, πού να γευθείτε τα υπέροχα Κεφαλλονίτικα φαγητά, πού να διασκεδάσετε και τι να αγοράσετε από τα όμορφα μαγαζιά του νησιού.

AΡΓΟΣΤΟΛΙ

Φυσικά, θα πρέπει να αρχίσετε το ταξίδι σας στο όμορφο νησί της Κεφαλονιάς από την πρωτεύουσα, το Αργοστόλι. Βρίσκεται στο κέντρο του νότιου μέρους της Κεφαλονιάς στην άκρη του κόλπου που φέρει το ίδιο όνομα. Είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά από τον σεισμό του 1953 καθώς και οι παλιές επαύλεις και τα μεγαλοπρεπή καμπαναριά.

Μεγέθυνση Εικόνας